برهم صالح: ایران بازیگر مهم منطقه است/ تاکید بر لزوم روابط کشورهای عربی با ایران

رئیس جمهور عراق از ایران به عنوان بازیگر مهم در تحولات منطقه یاد کرد و گفت: باید یک توافق هسته ای با ایران و یک نوع آشتی میان ایران و کشورهای عربی اتفاق بیافتد.

به گزارش مشرق، «برهم صالح»، رئیس جمهور عراق گفت که کشورهای خاورمیانه باید از گذشته درس بگیرند و برای امنیت و شکوفایی با یکدیگر همکاری کنند.

وی در گفتگو با سی ان ان در باره اینکه آیا بایدن در خصوص بازگشت به توافق هسته ای ایران درست می‌گوید، گفت: ایران طرف اصلی مؤثر در این بخش از دنیا است؛ ما مرزی طولانی با ایران داریم. انواع همکاری فرهنگی، اجتماعی، منافع امنیتی مشترک، اسمش را هرچه خواستید بگذارید؛ بنابراین واضح است که این موضوع برای ما تبعاتی دارد. و برای منطقه و در واقع در جهان تبعات گسترده تری دارد.

برهم صالح افزود: راه حل نظامی وجود ندارد، ما برای پایان دادن به این تنگنا به راه حل دیپلماتیک نیاز داریم. ما در خاورمیانه به یک سازماندهی امنیتی نیاز داریم، جایی که برای مبارزه با تروریسم که همچنان یک مشکل اصلی باقی مانده جمع شویم.

رئیس جمهور عراق عنوان کرد باید یک توافق هسته ای با ایران و یک نوع آشتی میان ایران و کشورهای عربی اتفاق بیافتد.

وی با اشاره به نقش مهم عراق در میانجیگری میان عربستان و ایران افزود: مذاکراتی در بغداد میان ایران و دیگر همسایه های عرب صورت گرفت و جو برخی از گفتگوهای مهم بهتر شد.

برهم صالح افزود: در پایان ما باید سر یک میز بنشینیم و در مورد مشکلاتی که صاحب نظران ایجاد می‌کنند گفتگو کنیم. بله؛ آمریکا مهم است؛ جهان مهم است؛ اما اولویت‌های ما در این بخش متعلق به ما (خاورمیانه) هم مهم است.

وی در واکنش به ائتلافهای در حال شکل گیری از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در غرب آسیا گفت: اگر به تاریخ برگردیم، این رویه تکرار فجایع وحشتناک گذشته است. خاورمیانه نمی تواند به همین نحو ادامه دهد. ما خوش شانس هستیم که نفت داریم، اما با چالشهای اقتصادی و اجتماعی بسیار خطرناکی مواجهیم.

رئیس جمهور عراق بیان کرد: ما به یک زیر ساخت نیاز داریم تا اقتصادهایمان را به هم وصل کند. ما به همکاری مشترک در مقابل تغییر آب و هوا نیازمندیم. هیچ کشور خاورمیانه به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد. امروز باید راهی برای خارج کردن سوریه از آشوبی که برای مدتی طولانی در آن به سر می برد، بیابیم.

برهم صالح گفت: در حالی که ما روی سرفصل‌های اصلی رقابت میان کشورهای خاورمیانه تمرکز می کنیم، چالش های بزرگی پیش روی کشورهای این منطقه وجود دارد. ما نمی‌خواهیم به گذشته برگردیم، به طوری که هریک علیه دیگری باشیم. این کار را کردیم و هزینه گزافی برای آن پرداخت کردیم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • DE ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
    3 0
    عراق پایگاه حمله سنتکام آمریکا به سوریه شده. دلیل طولانی شدن حظور آمریکا در سوریه کمک سیاستمداران طرفدار امارات و عربستان یعنی همان داعشیها میباشد.
  • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
    3 7
    ایران بازی خورده مهم منطقه است.
    • IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
      3 0
      حرف دروغ نزن صهیونیستی
  • NL ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
    2 0
    سیاستمداران اتحادیه میهنی کردستان عراق عموما و البته دکتر برهم صالح خصوصا دارای مواضع مستقل و معتدل تر نسبت به حزب پارتی در بین احزاب کرد شمال عراق هستند واقعا فهم جغرافیای سیاسی و فهم پتانسیل منطقه و جمهوری اسلامی ایران موضوعاتی نیست که جوانکهای به کرسی لرزان نشسته حکومت نیم بند اقلیمک کردی در اربیل شمال عراق بدان توجه داشته باشند
    • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
      2 0
      همه الان باایرانن
  • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
    1 0
    از نظر سیاسی و نظامی بله
  • IR ۲۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
    3 0
    ایران به خطربیفتد اتفاقاتی میفتد که کاخ سفیدنابودشود
  • IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۸
    0 0
    مهمان کویتی در شبکه خبری عربی . ابتدا از کار خوب ایران در زمان حمله صدام صحبت کرد و بعدش ادعا های مطرح شده این روزهای برخی از اعراب در شبکه ها را تکرار نمود . مهمان ایرانی از پس او بخوبی بر آمد . اما فرصت برای بیان اینکه شما که از دانائی ایران در وقت اشغال کویت حرف میزنید . چگونه است که فقط همین را می بینید و این دانائی را به دیگر موارد تسری نمی دهید مثل روز روشن است شرایط کمک ایران به لبنان و سوریه و عراق در زمان اشغال و یا موضوع قطر و همچنین علیرغم کارهای عربستان و امارات هیچوقت سخنی و عملی راجع به دخالت نظامی نکرده . حتی بعد از سخنان بن سلمان و همکاری امارات با اسرائیل ، بر عکس پیشنهاد نزدیکی و پیوند بیشتر داده . مورد آخر که چند جا تکرار شده موضوع جزائر است که بیان میکنند . جواب شان روشن است . شما وقتی نام رسمی و قانونی و کهن و تمدنی که چند هزار ساله هست را از فارس به عربی تغییر می دهید . جزائر تاریخی که تازه امارات هفتاد سالگی خود را پشت سر گذارده را مانند همان مربوط به اعراب میدانید . این بحرین تا همین بغل مان کویت ایرانیان همزاد با اهل آنجا یعنی از ابتدا ساکن بودند . این فقط در خط ساحلی هست . عمق هم همینگونه بوده رد پا از پیوندهای تمدنی از عربستان مثل ظهران تا یمن باقی است . یعنی این اسامی کشورهای ساحلی اونور غیر از عمان تازگی دارند . کشورهای جدید هستند . حجاز قدیمی به عربستان فعلی صد سال است که تغییر نام کرده . حضور سلمان فارسی بعنوان نمونه یک فرد خردمند در کنار مردم آن سامان در آن زمان در تاریخ اسلام آورده شده . چه بسا ایرانیان بسیاری دیگر هم حضور داشتند که یا مسلمان نبودند و یا اینگونه معروف ... منظور حضور ایرانی در این بلاد یک امر واقعی هست اما از اهالی آن طرف آب یا ندیدم و نشنیدم که در ایران یک یا چند نسل بوده و مانده اند ، البته طبق شنیده ها از اهل یمن بوده . که طرفین در دو طرف سکنی گزیدند و فوت شدند و ممکن است هنوز فرزندان و نسل آنها خاصه ایرانیان در عربستان و یمن بغیر از خط ساحلی هنوز مثل ایرانی ها که در شهری از کشور چین . هنوز زندگی میکنند . وجود داشته باشند
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۸
    2 0
    ایران کشور مهم نیست ایران "مهمترین" کشور منطقه هست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس